Historia ja Tausta

National Philatelic Museum sijaitsee Delhin historiallisessa osassa ja se avattiin yleisölle vuonna 2011. Museon tarkoituksena on edistää filatelian eli postimerkkikeräilyn harrastusta sekä säilyttää Intian postihistoriaa ja -perintöä. Museo on perustettu Intian postilaitoksen aloitteesta ja sen tavoitteena on tarjota kävijöilleen kiehtova kokoelma postimerkkejä ja filateelisia esineitä.

National Philatelic Museumin rakennus itsessään on vaikuttava nähtävyys. Se on remontoitu ja entisöity vanha postitoimisto, joka on ollut toiminnassa jo vuosikymmeniä. Rakennuksen arkkitehtuuri ja klassinen ilme kunnioittavat Intian rikasta kulttuuriperintöä.

Kokoelmat ja Näyttelyt

National Philatelic Museumissa on valtava kokoelma postimerkkejä ja filateelista materiaalia eri aikakausilta. Kokoelmissa on sekä Intian omia postimerkkejä että harvinaisia ja arvokkaita merkkejä eri puolilta maailmaa. Museon näyttelyt tarjoavat kävijöilleen mielenkiintoisen matkan postimerkkien maailmaan ja kertovat merkkien tarinoita.

Museossa on myös interaktiivisia näyttelyitä, jotka kertovat postilaitoksen historiaa ja sen kehittymistä. Kävijät voivat tutustua erilaisiin postilaatikoihin ja -autoihin sekä oppia postimerkkien valmistusprosessista. Lisäksi museossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja työpajoja, joissa keräilijät voivat jakaa tietoaan ja kokemuksiaan.

Museon Tarina

National Philatelic Museumin tarina alkoi jo vuonna 1949, kun Intian postilaitos perusti ensimmäisen filateelisen konttorin. Tämä konttori keräsi postimerkkejä ja filateelista materiaalia sekä dokumentoi Intian postin historiaa. Vuosien varrella kokoelma kasvoi ja laajeni, ja Intian postilaitos näki tarpeelliseksi perustaa museon, jotta yleisö voisi tutustua näihin ainutlaatuisiin aarteisiin.

Museon perustamisesta lähtien se on ollut suosittu kohde niin kotimaisten kuin ulkomaisten turistien keskuudessa. National Philatelic Museum onnistuu yhdistämään opettavaisen ja viihdyttävän kokemuksen, ja se on saanut runsaasti kiitosta museologia-asiantuntijoilta ja keräilijäyhteisöltä. Museo jatkaa työtään säilyttääkseen Intian postihistorian ja -perinnön elossa ja inspiroidakseen uusia sukupolvia filateliaan.

Virtuaalikierros

National Philatelic Museum Delhissä tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua filatelian maailmaan virtuaalikierroksen avulla. Virtuaalikierroksen avulla voit tutkia museota ja sen kokoelmaa kätevästi omalta tietokoneelta tai mobiililaitteelta. Kierros vie sinut käytävän läpi, jossa näet erilaisia postimerkkejä ja filateelisia artefakteja. Voit myös lukea tietoja jokaisesta esineestä ja syventyä filatelesin maailmaan.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

National Philatelic Museumssa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja niin filatelian harrastajille kuin aloittelijoillekin. Voit osallistua postimerkki- ja leimasinkokoelmien näyttelyihin, luentoihin ja työpajoihin. Tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden oppia lisää filateelian historiasta, keräilytekniikoista ja postimerkkien arvosta. Museo myös järjestää kilpailuja ja arvontoja, joissa voit voittaa harvinaisia postimerkkejä tai filateelisia esineitä.

Opastus ja Koulutus

National Philatelic Museum tarjoaa opastettuja kierroksia ja koulutusta kaikenikäisille kävijöille. Museon ammattitaitoiset oppaat opastavat vierailijat läpi museon näyttelyiden ja tarjoavat mielenkiintoisia tietoja postimerkkeihin liittyvistä aiheista. Koulutusohjelmat tarjoavat syvällisempää tietoa filateelian historiasta ja keräilytekniikoista. Museo myös järjestää erilaisia koulutusohjelmia, joissa voit kehittää filateeliaan liittyviä taitoja. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut filatelia, National Philatelic Museum tarjoaa sinulle oppimismahdollisuuksia filatelian maailmassa.

Museokauppa

National Philatelic Museumin museokauppa tarjoaa laajan valikoiman filatelian harrastajille. Kaupasta voi ostaa erilaisia postimerkkejä eri teemoilla ja kokoelmilla. Täältä löytyy myös tarvikkeita postimerkkien säilyttämiseen ja näyttelyesineitä muistoksi vierailusta. Museokauppa on suuri avokätisiä hinnallaan, ja se tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja kaikenlaisille budjeteille.

Kävijän Opas

National Philatelic Museum on mielenkiintoinen ja informatiivinen paikka kaikille postimerkeistä kiinnostuneille. Museossa on laaja kokoelma harvinaisia ​​ja historiallisesti merkittäviä postimerkkejä, joista jokainen kertoo oman tarinansa. Lisäksi museossa on myös näyttelyitä ja interaktiivisia näyttöjä, jotka tarjoavat tietoa postimerkkien suunnittelusta, painamisesta ja kirjeenvaihdon historiasta. Kävijät voivat oppia paljon mielenkiintoisia faktoja ja saada arvokkaita oivalluksia filatelian maailmasta.

Aukioloajat ja Liput

National Philatelic Museum on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 10.00-17.00. Museoon on pääsymaksu, ja lipun hinta vaihtelee iän ja kansalaisuuden mukaan. Aikuisille ja ulkomaalaisille lipun hinta on hieman korkeampi kuin lapsille ja intialaisille. Museoon voi ostaa lipun myös etukäteen verkossa tai paikan päällä lipunmyyntitiskiltä. On suositeltavaa varata lippu etukäteen, koska museossa voi olla rajoitettu kävijämäärä samanaikaisesti.

Sijainti

National Philatelic Museum sijaitsee New Delhin sydämessä, joten se on helposti saavutettavissa eri puolilta kaupunkia. Museo sijaitsee Daryaganj-alueella lähellä Jama Masjid -moskeijaa. Lähimmät metroasemat ovat Chandni Chowk ja Chawri Bazar. Museon ympäristössä on myös hyvin saatavilla olevia julkisen liikenteen vaihtoehtoja, kuten busseja ja taksipalveluita. Museon ympärillä on myös useita ravintoloita ja kauppoja, joten vierailijat voivat nauttia ruoasta tai tehdä ostoksia ennen tai jälkeen museokäynnin.


Kommentit

National Philatelic Museum — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>