Historia ja tausta

Kalkutan paikkakunnalla sijaitseva Mutterin tiedekeskus ja museo on yksi Intian tunnetuimmista museoista. Museo perustettiin vuonna 1969 ja se on nimetty kuuluisan intialaisen tiedemies Sir Jagadish Chandra Bosun mukaan. Museon tavoitteena on edistää tieteellistä tutkimusta ja tiedon levittämistä laajalle yleisölle.

Sir Jagadish Chandra Bosu oli merkittävä intialainen fyysikko, biologi ja kemisti, joka teki uraauurtavaa työtä erityisesti radiotelemetrian ja kasvien fysiologian parissa. Hänen tavoitteenaan oli edistää tiedettä Intiassa ja sitoutua tieteelliseen tutkimukseen. Museo onkin omistettu Bosun muistolle ja se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua hänen elämäänsä ja saavutuksiinsa.

Kokoelmat ja näyttelyt

Mutterin tiedekeskus ja museo tarjoaa laajan kokoelman tieteellisiä esineitä ja näyttelyitä, jotka kattavat monia eri tieteenaloja. Museon kokoelmiin kuuluvat muun muassa Bosun tutkimustyön tulokset, kuten hänen laboratoriovarusteensa, kirjeenvaihtonsa ja julkaisunsa.

Lisäksi museossa on esillä laaja valikoima interaktiivisia näyttelyitä, jotka tarjoavat opettavaista ja viihdyttävää sisältöä vierailijoille. Esimerkiksi näyttelyt optiikasta, sähköstä ja magneettisuudesta, elämän alkuperästä ja kehityksestä sekä maailmankaikkeuden syntyhistoriasta tarjoavat syvällistä tietoa ja mielenkiintoisia kokemuksia.

Museon tarina

Mutterin tiedekeskus ja museo on kasvanut merkittävästi vuosien varrella. Alunperin se oli pieni näyttely, joka esitteli Bosun elämää ja työtä. Nykyään museossa on useita kerroksia ja laaja valikoima näyttelytiloja, jotka tarjoavat vierailijoille monipuolisen kokemuksen.

Museo on myös järjestänyt useita tiedetapahtumia ja työpajoja sekä tarjonnut koulutusohjelmia oppilaille ja opettajille. Museon tavoitteena on innostaa nuoria kiinnostumaan tieteestä ja kannustaa heitä jatkamaan opintojaan tieteen parissa.

Mutterin tiedekeskus ja museo onkin arvostettu instituutio, joka on saanut tunnustusta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Sen panos tieteen edistämiseen ja yleissivistyksen lisäämiseen on merkittävä, ja museosta onkin tullut suosittu kohde niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.

Virtuaalikierros

Kalkutan paikkakunnalla sijaitseva Mutterin tiedekeskus ja museo tarjoaa vierailijoilleen mahtavan mahdollisuuden tutustua tieteen ja teknologian maailmaan. Museo tarjoaa myös virtuaalisen kierroksen, joka mahdollistaa museokokemuksen vaikka omalta kotisohvalta käsin.

Virtuaalikierroksella pääsee tutustumaan museon eri näyttelyihin interaktiivisen tekniikan avulla. Kierroksen aikana voi esimerkiksi seikkailla maailmankaikkeudessa, tutkia luonnonlakien toimintaa tai sukeltaa syvälle merenpohjaan. Virtuaalikierroksen avulla museokokemus onnistuu ajasta ja paikasta riippumatta.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Mutterin tiedekeskus ja museo tarjoaa myös monia tapahtumia ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Museossa järjestetään säännöllisesti työpajoja ja luentoja eri teemoista. Näissä tapahtumissa voi osallistua esimerkiksi tieteellisiin kokeisiin tai vaikkapa ohjelmoinnin perusteiden opetteluun.

Museossa järjestetään myös erilaisia teemapäiviä ja näyttelyitä, joihin voi osallistua joko itseopiskeluna tai opastettujen kierrosten avulla. Esimerkiksi biologian ja fysiikan yhdistävät näyttelyt tarjoavat vierailijoilleen mielenkiintoisia oivalluksia molemmista tieteenaloista.

Opastus ja Koulutus

Mutterin tiedekeskus ja museo tarjoaa myös opastettuja kierroksia ja ryhmäopetuksia eri-ikäisille vierailijoille. Opastettujen kierrosten avulla voi saada syvempää tietoa museon näyttelyistä ja niiden aihealueista. Museon koulutustiimi on kouluttanut monia opasoppaita, jotka ovat valmiita jakamaan tietonsa vierailijoille.

Museossa järjestetään myös koululaisryhmille suunnattuja ohjelmia ja opetusmateriaaleja. Näiden avulla oppilaat pääsevät tutustumaan tieteen ja teknologian maailmaan käytännönläheisesti ja innostavalla tavalla. Museo haluaa innostaa nuoria oppimaan ja tutkimaan, ja tarjoaa siksi erilaisia pedagogisia lähestymistapoja kouluille ja oppilaitoksille.

Mutterin tiedekeskus ja museo on mahtava kohde kaikille tieteen ja teknologian ystäville. Virtuaalikierroksen avulla museokokemus onnistuu vaikka omalta kotisohvalta käsin. Museo tarjoaa myös monia tapahtumia ja aktiviteetteja, sekä opastettuja kierroksia ja koulutusta eri-ikäisille vierailijoille.
Museokauppa

Mutterin tiedekeskus ja museo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden hankkia ainutlaatuisia ja opettavaisia muistoja museokaupastaan. Museokaupassa on laaja valikoima tiedeleluja, kokeilupakkauksia, kirjoja, opetusvälineitä ja muita tiedekeskuksen aihepiiriin liittyviä tuotteita. Museokaupan valikoima on suunniteltu eri ikäisille ja eri kiinnostuksen kohteisiin sopivaksi. Ostamalla tuotteen museokaupasta, vieraat tukevat samalla museon toimintaa ja sen pyrkimystä edistää tiedettä ja koulutusta.

Kävijän Opas

Mutterin tiedekeskus ja museo on suunniteltu tarjoamaan vierailijoilleen ainutlaatuinen ja interaktiivinen kokemus. Opastetuilla kierroksilla museon ammattitaitoiset oppaat johdattavat vierailijat näyttelytiloissa ja esittelevät erilaisia tiedekeskukseen liittyviä ilmiöitä. Kävijät saavat paitsi kuulla mielenkiintoisia faktoja tiedekeskuksen näyttelyiden aiheista, myös kokeilla itse erilaisia kokeita ja tehdä omia havaintojaan. Kierrosten aikana oppaat vastaavat mielellään vierailijoiden kysymyksiin ja tarjoavat lisätietoa museon näyttelyiden sisällöstä.

Aukioloajat ja Liput

Mutterin tiedekeskus ja museo on avoinna kävijöilleen seitsemänä päivänä viikossa. Museo palvelee kävijöitään maanantaista sunnuntaihin, klo 10.00-18.00 välisenä aikana. Koko päivän kestävän vierailun aikana kävijät ehtivät tutustua kaikkiin museon näyttelyihin ja osallistua erilaisiin kokeisiin ja työpajoihin. Museon lipunmyynti sulkeutuu klo 17.30. Liput museoon voi ostaa joko paikan päällä tai etukäteen verkkokaupasta. Lippujen hinnat vaihtelevat vierailijan iän mukaan. Alle 3-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi, 3-18-vuotiaiden lasten liput maksavat alennetun hinnan ja aikuisten liput ovat täysi-ikäisiltä kalliimmat.

Sijainti

Mutterin tiedekeskus ja museo sijaitsee keskeisellä paikalla Kalkutan kaupungissa. Museoon on helppo saapua niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin omalla autollakin. Lähimmät bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat muutaman minuutin kävelymatkan päässä museosta. Museolla on myös riittävästi pysäköintitilaa autolla saapuville vierailijoilleen. Museon osoite on Pohjois-Marg, Kalkutta, ja se on helposti löydettävissä navigaattorin avulla. Alueella on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa kävijät voivat nauttia herkullisia ruokia ja virvokkeita vierailunsa lomassa.


Kommentit

Mutterin tiedekeskus ja museo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>