Intia on löytänyt tiensä myös suomalaisten matkatoimistojen listoille, joten pakettimatkalla viihtyvät voivat omatoimisten ja reppureissaajien lisäksi päästä tutustumaan maan pökerryttävän kiehtovaan kirjoon. Useimmiten lomamatkat toteutetaan yhteistyössä Finnairin kanssa sen noin 7 tuntia kestävillä suorilla lennoilla. Suosituin Intian lomakohde suomalaisten parissa on kuvankaunis Goa, joka tarjoaa länsimaalaisten kaipaamia rantapuitteita intialaisella höysteellä. Toinen erityisen rakastettu vaihtoehto on maan niin sanottu Kultainen kolmio (Delhi, Agra, Jaipur ja Ranthamboren kansallispuisto). Intian matkoja tarjoavien toimistojen kirjo on yllättävän suuri. Voit lähteä etsimään historiaa, luontoa, kulttuuria, itseäsi ja elämän syvintä tarkoitusta, kadonnutta terveyttäsi tai mitä tahansa muuta taivaan ja maan välillä.

SUORAT LENNOT Suomesta Intiaan maksavat kaudesta ja kohteesta riippuen halvimmillaan noin 500 €, ja niiden toteutuksesta vastaa luonnollisesti Finnair. Se lentää Delhin kansainväliselle Indira Gandhin lentoasemalle jopa kolme kertaa viikossa. Lennot lähtevät Helsinki-Vantaalta kello 20.20 ja ovat perillä Delhissä seuraavana aamuna kello 6.35 paikallista aikaa. Paluulennot lähtevät Delhistä kello 10.40 ja ovat perillä Helsingissä 14.45 paikallista aikaa. Intian kansainväliset lentokentät sijaitsevat Delhissä, Mumbaissa, Kalkuttassa sekä Chennaissa, ja siten käytössäsi ovat muutkin kuin suorat lennot.

Jos puolestaan haluat päästä Intian huumaavaan miljööseen ja tunnelmaan joko valmismatkan kautta tai kaipaat edes apua lentojen ja majoituksen löytymisessä, voit kääntyä ainakin seuraavien tahojen puoleen:

AURINKOMATKAT tarjoaa Goan upeissa maisemissa yli 15 eri hotellivaihtoehtoa 2 – 4 tähden laadukkaissa hotelleissa, ja hinnat ovat viikon matkan osalta alkaen 735 €. Lisäksi voit valita uskomattoman, 9 vuorokauden Pohjois-Intian kiertomatkan Jaipurissa, Agrassa, Khajurahossa, Varanasissa sekä Delhissä alkaen hintaan 1 840 €.

TJÄREBORG puolestaan erikoistuu vain maagiseen Goaan, jossa valittavina ovat Pohjois- ja Etelä-Goa sekä alueen pääkaupunki Panaji, joka sijaitsee Mandovi-joen vierellä ja huokuu sekä Intiaa että Portugalia samassa paketissa. Panajissa Tjäreborg majoittaa yhdessä hotellissaan viikon halvimmillaan 1 300 € hintaan. Pohjois-Goalla valittavina on 15 hotellia, joiden halvimmat viikkohinnat ovat noin 1 800 €. Etelä-Goa osoittautuu hieman edullisemmaksi, sillä 4 hotellista halvimmassa majoitut viikon reilulla 1 200 €:lla.

APOLLOMATKAT kuljettaa suomalaisia omatoimimatkalle taianomaisen kauniille Goalle. Lennon ja majoituksen 2-hengen huoneessa saa viikoksi edullisimmillaan noin 1 200 €:n hintaan. Lennot ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta koneenvaihdolla ja siten suhteellisen pitkiä, jopa 27 tunnin kestoisia.

KILROY sitten tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa matka useammalle Intian kolkalle. Lentojen ja majoituksen osalla varattavien kohteiden valikossa ovat nimittäin trooppiset saaristot Andamaanit ja Nikobaarit, IT:n valloittama Chennai, koko intialaisen kulttuurin kirjon esittelevä Delhi, satumainen Goa, vilkas satamakaupunki Kolkata eli Kalkutta sekä Intian Bollywood eli Mumbai (entinen Bombay). Sitäkin monipuolisempia seikkailuita etsivät saavat Kilroyn ideanikkareilta apua suunnitteluun ja toteutukseen esimerkiksi Keralan vesillä melontaan tai Himalajan korkeuksissa vaelteluun. Myös vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet saavat aikeissaan apua. Jollet vielä tunne Kilroyta, kerrottakoon, että se on Pohjoismaiden johtava nuorten ja opiskelijoiden matkailuun erikoistuva yritys.

ALBATROS TRAVEL esittelee halukkaille ”Intian jalokivet” yhden kiertomatkan muodossa, joka sijoittuu maan niin sanottuun Kultaiseen kolmioon. Matka käsittää luonnollisesti Agrassa kohoavan myyttisen rakkauden symbolin Taj Mahalin, värikkään Delhin, Jaipurin punaisine palatseineen ja aavekaupungiksi luonnehditun Fatehpur Sikhin sekä Ranthamboren kansallispuiston (tiikerireservaatin) eksoottisine asukkaineen. 10 päivän matkan hinnat alkavat 1 600 €:sta. Albatros Travel on Kööpenhaminasta käsin toimiva Pohjoismaiden suurin kiertomatkojen järjestäjä, joten olet hyvissä käsissä.

HELIN MATKATOIMISTO on monelle tuntematon yritys, joka kuitenkin omaa yllättävän laajan valikoiman kohteita, joihin se tekee puolestasi matkavarauksia. Myös Intian Goa, Kerala ja Pohjois-Intia löytyvät Heliltä. Sivustolla kerrotaan esimerkkejä sen käyttämistä hotelleista kuvineen ja tietoineen. Voit pyytää apua myös Pohjois-Intian halki kulkevan matkan järjestelyssä upean Maharaja’s Express -junan kyydissä.

TEMA tarjoaa nimensä mukaisesti jonkin teeman ympärille koottuja ikimuistoisia matkoja ja on Finnmatkojen kiertomatkoihin erikoistuva tytäryhtiö. Intian kohdalla se tarkoittaa Kultaisen kolmion seikkailua eli tutustumista Agraan ja sen mykistävään Taj Mahaliin, sykkivän monipuoliseen Delhiin, vaaleanpunaiseen Jaipuriin ja tiikerien suojeluun erikoistuneeseen Ranthamboren kansallispuistoon. Matkan kesto on 8 vuorokautta ja hinnat alkaen 1 350 €.

MANDALA TRAVEL tuo tarjottimellaan mm. mahtavan Intian Kultaisen kolmion kiertomatkan. Se käsittää kosmopoliittisuutta huokuvan Delhin, romanttisen viehkeän Taj Mahalin Agrassa, kuninkaallisen palatsikaupungin Jaipurin sekä tietysti tiikereiden asuttaman Ranthamboren kansallispuiston jännitystä. Kultaisen kolmio matkojen kesto on 9 vuorokautta ja hinnat alkaen 1 460 €. Valittavana ovat myös Historiallinen Intia (9 vrk) – mm. Khajurahon hindutemppelit ja Orchhan maharadzojen linnoitukset, Taj Mahal sekä Delhi ovat ohjelmistossa – tai Keralan kiertomatka (10 vrk) Mumbain ja Kochin kaupunkien sekä Periyarin kansallispuiston kera, joiden hinnat ovat hieman kalliimmat.

INTIA-KESKUS omaa kokemusta Intian osalta jo vuodesta 1969. Kahden intialaisen johtama matkatoimisto tarjoaa niin matkapaketteja kuin varauksia Intian Valtionrautateiden juniin. Valikko on erityisen muhkea, ja siltä löytyvät klassisten Goan, Mumbain, Kultaisen kolmion lisäksi jopa joogamatkat, uniikkiin Bollywoodiin tutustumiset ja Darjeelingin, Dalai Laman asuinpaikakseen valitseman Dharamshalan tai Sikkimin jne. matkat. Meno-paluulennot eivät tavallisesti sisälly pakettien hintaan mutta ovat ostettavissa erikseen 450 – 750 €:n veloituksella. Samalla voit tilata tarvitsemasi viisumikaavakkeet.

SUOMI-SEURAN MATKATOIMISTO järjestää vuosikymmenien kokemuksella loistavia kiertomatkoja niin Kultaiseen kolmioon, Klassiseen Intiaan kuin Eteläiseen Intiaan. Edellä jo tutuksi tulleen Kultaisen kolmion matkan pituus on 6 vuorokautta ja hinnat alkaen 1 400 €, Klassisessa Intiassa kierrellään 9 vuorokautta ja kohteina ovat Delhi, Agra, Jaipur, Khajuraho, Varanasi, hintojen ollessa alkaen 2 080 €. Eteläisen Intian kiertomatkan pituus on 14 vuorokautta ja kohteina niin Chennai, Mahabalipuranam, Pondicherry, Tanjore, Madurai, Periyar, Kumarakom, Cochin kuin Mumbai. Hintaa kyseiselle, ainutlaatuiselle seikkailulle kertyy vähintään 3 300 € verran.


Kommentit

Lennot & matkat — 3 kommenttia

  1. Ekaa kertaa Intiaan matkaaville suosittelen yllätysten välttämiseksi valitsemaan matkatoimiston pakettimatkan.Silloin on majoitus ainakin tutkittu etukäteen ja hyväksi todettu. Netin hotelli-ilmoitukset kun tuppaavat Intian kohdalla olla hieman yläkanttiin, ainakin meidän länsimaalaisten mielestä. Samalla voi sitten katsella seuraavaa matkaa varten mukavat paikat jo valmiiksi.

  2. Itse en ole maassa koskaan käynyt, mutta tuttuni palasi äskettäin Intia-keskuksen kautta toteutetulta matkaltaan ja oli varsin tyytyväinen.Suurimman vaikutuksen häneen olivat tehneet Dharamshalan ashramit ja yleinen tunnelma, dalai-lamaa ei kuitenkaan onnistunut näkemään. Mielenrauhaa ja uutta oppia mietiskelyssä sekä joogassa vannoi oppineensa paikan päällä järjestetyillä ilmaisilla oppitunneilla. Nyt jo koettaa saada minutkin seuraavalle reissulleen mukaan!

  3. Finnairille on olemassa hyviä vaihtoehtoja, vaikka periaatteessa suosimme suomalaista. Itse olen varannut lennot Qatar Airwaysillä Helsingistä. Välilasku tuolla Dohassa, siis vain yksi vaihto ja jatkavanakin yhteytenä sama lentoyhtiö. Saapuminen Goaan on noin 2.30 yöllä, mutta silloin ainakin on hieman vilpoisampaa kuin päiväsaikaan. Lentoaika yhteensä välilaskulla noin 13 tunnin verran ja hintaa sellaiset 500 eurokaista meno-paluuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>