Historia ja tausta

Purana Qila eli Vanha linnoitus on yksi Delhin tunnetuimmista historiallisista kohteista. Se sijaitsee Intian pääkaupungin sydämessä ja on yksi vanhimmista jäljellä olevista linnoituksista maassa. Linnoitus on rakennettu 1500- ja 1600-lukujen vaihteessa, ja sen rakentamisessa ovat olleet mukana useat eri hallitsijat.

Linnoituksen historia ulottuu kuitenkin paljon kauemmaksi taaksepäin. Jo 1300-luvulla paikalla oli ollut sulttaaninpalatsi, joka tuhoutui useissa taisteluissa. Linnoitusalueesta on myös löydetty jäänteitä harappa-aikakaudelta, mikä tekee siitä arkeologisesti merkittävän kohteen.

Kokoelmat ja näyttelyt

Purana Qilan museo on yksi Delhin monista historiallisista museoista. Se tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua alueen pitkään ja monimuotoiseen historiaan. Museon kokoelmiin kuuluu laaja valikoima esineitä eri ajanjaksoilta ja kulttuureilta.

Museon näyttelyissä voi ihailla muun muassa Mughal-valtakunnan aikaisia taideteoksia, kuten maalauksia ja koriste-esineitä. Lisäksi museossa on esillä harappalaisten kulttuurin aarteita, kuten pronssisia veistoksia ja koruja. Kokoelmiin kuuluu myös esineitä myöhemmiltä aikakausilta, kuten brittiläisen siirtomaavallan ajalta.

Museon tarina

Purana Qilan museon tarina alkoi vuonna 1976, kun linnoituksen raunioita alettiin kunnostaa ja niitä päätettiin käyttää museotiloina. Museon tavoitteena oli kertoa alueen pitkästä historiasta ja näyttää vierailijoille sen merkittäviä löytöjä ja kokoelmia.

Museo on avoinna ympäri vuoden ja se houkuttelee satoja tuhansia vierailijoita joka vuosi. Lisäksi museo järjestää erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia, kuten luentoja ja työpajoja. Sen tarkoituksena on edelleen ylläpitää ja edistää Intian rikasta historiaa ja kulttuuria.
Virtuaalikierros

Virtuaalikierros Museossa

Delhin Purana Qila -museossa voi nyt nauttia virtuaalikierroksesta, joka tarjoaa ainutlaatuisen tavan tutustua museon näyttelyihin ja historiaan. Virtuaalikierroksella kävijät voivat tutkia museon eri osastoja ja kokoelmia omalla tahdillaan. Kierroksen aikana voi zoomailla lähelle esineitä ja lukea niistä tarkemmin sekä kuunnella äänikuvauksia. Virtuaalinen ympäristö avaa uusia mahdollisuuksia oppimiseen ja museokokemuksen syventämiseen.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Purana Qila -museo järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat mielenkiintoisen lisän museokäyntiin. Museossa järjestetään esimerkiksi konsertteja, teematapahtumia, työpajoja ja näyttelyitä. Tapahtumat ja aktiviteetit vaihtelevat sesongin ja teeman mukaan, joten museossa on aina jotain uutta ja mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Museon verkkosivuilta voi tarkistaa ajankohtaisen tapahtumakalenterin ja varata paikan haluamaansa tapahtumaan.

Opastus ja Koulutus

Opastus ja Koulutus

Purana Qila -museo tarjoaa kävijöilleen opastettuja kierroksia ja koulutusohjelmia, jotka auttavat syventämään tietämystä museon kokoelmista ja historiasta. Opastetuilla kierroksilla museon asiantuntevat oppaat johdattavat kävijät läpi eri näyttelyiden ja tarjoavat mielenkiintoisia tietoja ja tarinoita. Koulutusohjelmissa museo tarjoaa erilaisia työpajoja ja luentoja, joissa käsitellään museon aihepiirejä. Koulutusohjelmat sopivat erityisesti kouluryhmille ja muille oppilasryhmille, jotka haluavat oppia lisää Delhin historiasta ja kulttuurista.

Purana Qila -museo on erinomainen paikka tutustua Delhin rikkaaseen historiaan ja arkeologiaan. Virtuaalikierros, tapahtumat ja aktiviteetit sekä opastus ja koulutusohjelmat tarjoavat monipuolisen museokokemuksen kaikille kävijöille. Tule tutustumaan Purana Qilaan ja löydä uusia näkökulmia Delhin menneisyyteen.

Museokauppa

Purana Qila -museon yhteydessä toimiva museokauppa tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden ostaa matkamuistoja ja lahjatavaroita. Kaupasta löytyy laaja valikoima tuotteita, kuten kirjoja, postikortteja, keramiikkaa ja koruja, jotka liittyvät museon näyttelyihin ja Delhiin. Museokauppa on loistava paikka löytää uniikkeja lahjoja tai pitää pientä taukoa museokierroksen lomassa.

Kävijän Opas

Purana Qila -museossa on käytettävissä kävijöille suunniteltu opas, joka antaa lisätietoa museon näyttelyistä, historiasta ja kulttuurista. Opas auttaa vierailijoita hahmottamaan näyttelyiden sisällön ja tarjoaa lisätietoa tärkeimmistä nähtävyyksistä. Opas on saatavilla useilla eri kielillä, joten se sopii kaikille vierailijoille. Kävijän oppaan avulla voi syventää tietämystään Delhin historiasta ja nauttia entistä enemmän museokäynnistä.

Aukioloajat ja Liput

Purana Qila -museo on avoinna yleisölle päivittäin klo 10.00–17.00. Museoon kannattaa saapua hyvissä ajoin, jotta voi varmistaa sisäänpääsyn. Liput museoon voi ostaa paikan päältä tai etukäteen verkosta. Museoon on saatavilla erilaisia lippuvaihtoehtoja, kuten aikuisten, lasten, opiskelijoiden ja ryhmien liput. Ryhmille suositellaan ennakkovarauksia. Lipun hintaan sisältyy pääsy kaikkiin museon näyttelyihin ja tapahtumiin.

Sijainti

Purana Qila -museo sijaitsee Delhin sydämessä, lähellä Pragati Maidania ja Mathura Roadia. Museo on helposti saavutettavissa niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autollakin. Lähin metroasema on Pragati Maidan, ja museolle on myös hyvät bussiyhteydet. Alueella on myös pysäköintimahdollisuus niille, jotka saapuvat omalla autolla. Purana Qila -museo tarjoaa vierailijoille sekä kulttuurista että historiallista antiikia ihasteltavaksi lähellä Delhin kiireistä kaupunkielämää.


Kommentit

Purana Qila -museo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>