Tuhansien kasvojen Intiassa myös majoitus noudattaa samaa moninaisuutta. Jokainen matkailija voikin valita itselleen juuri omiin vaatimuksiinsa tai rohkeuteensa vastaavan majapaikan. Jos siis olet pelkäämätön seikkailijatyyppi, tulet varmaan suosimaan jotain pientä paikallista hotellia, majataloa tai hostellia. Jos taas olet vaativa ja varovainen, valinnet jonkin tunnetun kansainvälisen tai intialaisen hotellin. Mitä suositumpi kohteesi turistien keskuudessa on, sitä useampia majoitusvaihtoehtoja on tarjolla.

Hintahaitari on sekin uskomattoman laaja, sillä yöpyä voit niin parilla eurolla kuin useammalla satasella. Intian elintason kohotessa ja turistilaumojen suurentuessa majoituksen hinnat nousevat hiljalleen perässä, mutta suomalaiselle seikkailijalle Intia on edelleen ihanteellinen. Nyrkkisääntönä hintojen suhteen monet Intiaa ristiin rastiin matkanneet vannovat, että etelässä majoitus on kalliimpaa kuin pohjoisosassa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että eteläisen simppelin huoneen ja vaatimattomien mukavuuksien hinnalla saat Pohjois-Intiassa länsimaiset mukavuudet, kuten oman telkkarin, lämmintä vettä 24 tuntia vuorokaudessa jne.

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, tarjoaako majapaikkasi hyttysverkot, ilmastoinnin ja saako ikkunat tiiviisti suljettua. Suuressa osaa Intiaa malariaa levittävät hyttyset ovat nimittäin tavallisia vieraita, joilta tulee suojautua kaikin keinoin. Lue myös tarkkaan, ilmoittaako hotelli tai majatalo lakanoiden olemassaolosta ja vaihdosta ja huoneiden siivoamisesta.

HOTELLIT

Turistikohteiden ja suurkaupunkien majoitus käsittää lukemattomia hotelleja. Halvimman pään hotellit tarjoavat majoitusta jopa alle 6 €/vrk ja voivat ylpeästi mainostaa itseään tähdillä, mutta todellisuudessa ilmoitetuista tähtösistä kannattaa vähentää ainakin yksi. Silloin et koe turhia pettymyksiä perille päästyäsi ja huoneen tai hotellin tilat nähtyäsi. Pidä myös mielessä, että paikalliset majapaikat on perustettu etenkin intialaisille itselleen ja heidän vaatimustasoaan vastaaviksi, sillä yli miljardin ihmisen maassa paikallisia matkaajia on aina enemmän kuin ulkomaalaisia. Siksi hotellin mahdollisesti ilmoittamat kaksi tähteä omaa aivan erilaisen merkityksen keskivertointialaiselle kuin hänen eurooppalaiselle veljelleen tai sisarelleen.

Laatua ja luksusta vaativille Intia tarjoaa yllättävän paljon valinnanvaraa. Kansainväliset hotelliketjut ovat luonnollisesti oivaltaneet Intian viehätyksen mutta veloittavat huoneistaan ja palveluistaan sitten myös aivan länsimaita vastaavia hintoja, joten älä kuvittele voivasi yöpyä Delhin Hiltonissa sen halvemmalla kuin Pariisin vastaavassa. Siksi suosittelenkin maharadžan tai maharanin tavoin uskomattoman kauniin ja ylellisen miljöön keskellä majoittumista, sillä intialaiset tarjoavat ennennäkemättömän upeita hotelleja, jotka ovat ilman muuta se laatutietoisen valinta. Jollet usko ennen kuin näet, voit vierailla Delhin lähistöllä päämajaansa pitävän Neemrana Hotelsin sivustolla –  ketju omistaa hotelleja eri puolilla maata, meren rannalta vuorten huipuille. Usein filmauspaikkoinakin toimivat Neemranan hotellit tarjoavat myös huokeampia huoneita tavallisille kuolevaisille, sillä hinnat alkavat noin 70 €/vrk. Henkeäsalpaavaa palatsimajoitusta tarjoavat myös esimerkiksi Taj Hotelsin kohteet, kuten järven keskellä komeileva Taj Lake Palace Udaipur (huoneet alkaen 400 €/vrk) tai Jaipurin Taj Rambagh Palace (alkaen 550 €/vrk).

Jos puolestaan haluat lomallasi hiljentyä ja löytää sisäisen Nirvanasi, voit majoittua esimerkiksi Kultaisen kolmion ja sen Ranthamboren tiikerireservaatin laidalla sijaitsevassa Oberoi Vanyavilasissa, Himalajan Shimlan mykistävissä korkeuksissa nököttävässä Wildflower Hallsissa, Mashobrassa, tai vaikkapa tietoisuuden kasvuun keskittyneen tutkimuskeskuksen, The Gnostic Centren, vierasmajoituksessa Delhin laitamilla.

HOSTELLIT & MAJATALOT

Intia on tulvillaan mitä eritasoisimpia hostelleja ja majataloja. Jos aiot oleskella Intiassa pidempään kuin pari viikkoa, ovat ne ehdottomasti hotellia parempi vaihtoehto. Majapaikan valinnassa kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkkana ja käyttää runsaasti aikaa niin itse hostellin tai majatalon eli guesthousen itsensä ilmoittamien tietojen kuin siitä muiden kirjoittamiin arvosteluihin lukemiseen. Huolellisella etsimisellä voit bongata miellyttävän majoituksen hyvien kulkuyhteyksien läheisyydestä, hätäisellä puolestaan löytää itsesi yli tunnin taksimatkan päästä itseäsi kiinnostavasta kohteesta tai kaupungin keskustasta.

Hintahaitari on tässäkin kategoriassa todella laaja ja tarjolla on niin reilut 5 € vuorokaudessa maksavia huoneita vaikkapa Chennain keskustassa tai Goalla, alle 10 € huoneita Darjeelongin rauhassa kuin myös luksusta pursuavia yli 60 euron majataloja, valinta on sinun. Jopa reilulla eurolla voit onnistua löytämään sängyn itsellesi, tosin se voi tarkoittaa huoneen jakamista muiden kanssa. Kuten huomaat, Intia on parhaimmillaan edelleen myös reppureissaajan ja vaatimattomalla budjetilla matkaavan tutkimusmatkailijan unelmakohde.


Kommentit

Majoitus — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>