1. Intian museo: Intian kansallismuseo, joka esittelee laajan valikoiman antiikin esineitä, taidekokoelmia ja historiallisia artefakteja.
 2. Victorian muistomuseo: Tämä museo on omistettu Iso-Britannian kuningattaren Victorian muistolle ja siellä on laaja kokoelma taide-esineitä, koruja ja historiallisia artefakteja.
 3. Kolkatan taidemuseo: Kolkatan taidemuseo sisältää laajan kokoelman intialaista taidetta, mukaan lukien maalauksia, veistoksia ja käsityöesineitä.
 4. Mutterin tiedekeskus ja museo: Tämä museo on omistettu tieteen ja teknologian edistämiseen. Siellä on interaktiivisia näyttelyitä ja työpajoja.
 5. Birlan tiede- ja teknologiamuseo: Tämä museo tarjoaa opetuksellisia näyttelyitä ja toimintoja, jotka kattavat monenlaisia tieteellisiä aiheita.
 6. Bengalin kirjallisuusmuseo: Museo esittelee Bengalin kirjallisuuden historiaa ja kulttuuria.
 7. Rabindranath Tagoren talo ja museo: Tämä on Nobel-palkitun kirjailijan Rabindranath Tagoren talo, joka toimii museona ja sisältää hänen kirjoituksiaan, maalauksiaan ja muita esineitä.
 8. Kolkatan rautatiemuseo: Museo esittelee Intian rautateiden historiaa ja kehitystä.
 9. Netaji Subhas Chandra Bosen museo: Tämä museo on omistettu Intian itsenäisyysaktivisti Netaji Subhas Chandra Bosen elämälle ja työlle.
 10. Kolkatan luonnonhistoriallinen museo: Museo keskittyy luonnonhistorialliseen näyttelyyn, mukaan lukien eläinten ja kasvien näytteitä.
 11. Birla-industriamuseo: Museo esittelee teollisuuden kehitystä Intiassa ja tarjoaa katsauksen eri teollisuudenalojen historiaan.
 12. Armenian kirkon museo: Armenialaisen kirkon yhteydessä sijaitseva museo esittelee armenialaisen kulttuurin ja historian piirteitä.
 13. Jorasanko Thakur Bari -museo: Tämä museo on omistettu Rabindranath Tagoren perheelle ja tarjoaa katsauksen heidän elämäänsä ja vaikutukseensa.
 14. Nehru Children’s Museum: Museo on suunnattu erityisesti lapsille ja siellä on opettavaisia ja viihdyttäviä näyttelyitä.
 15. Indian Museum of Trade and Commerce: Museo keskittyy kaupankäynnin ja kaupallisen toiminnan historiaan Intiassa.
 16. Mother’s Wax Museum: Tämä vahakabinetti sisältää vahakuvia kuuluisista henkilöistä eri aloilta.
 17. Marble Palace: Tämä palatsi toimii museona ja sisältää laajan kokoelman taidetta, antiikkia ja koriste-esineitä.
 18. Gurusaday Dutta Memorial Museum: Museo esittelee bengalilaista taidekäsityötä, perinnettä ja kulttuuria.
 19. Science City Kolkata: Vaikka se ei ole perinteinen museo, Science City tarjoaa opettavaista ja viihdyttävää tietoa tieteestä ja teknologiasta interaktiivisten näyttelyiden avulla.
 20. Calcutta Police Museum: Poliisimuseo kertoo Kolkatan poliisin historiasta ja toiminnasta.

Kommentit

Kalkutan museot — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>