Historia ja tausta

Modernin taiteen kansallinen galleria (National Gallery of Modern Art, NGMA) sijaitsee Delhin sydämessä, Taidemuseoalueella. Museo perustettiin vuonna 1954, kun Intian itsenäisyyden jaettua maan kulttuuriministeri Maulana Azad aloitti aloitteen modernin taiteen edistämiseksi ja tukemiseksi. NGMA avattiin yleisölle vuonna 1957.

Museon tarkoituksena on kerätä, säilyttää, tutkia ja esitellä moderniin taiteeseen liittyvää materiaalia sekä edistää yleistä tietoisuutta taiteesta. NGMA on tärkeä instituutio modernin taiteen tutkimuksessa ja opetuksessa Intiassa.

Kokoelmat ja näyttelyt

NGMA:lla on laaja kokoelma modernin taiteen teoksia, jotka kattavat 1800-luvulta nykypäiviin. Kokoelmat sisältävät maalauksia, veistoksia, piirroksia, grafiikkaa ja valokuvia sekä muita taideteoksia eri taidesuuntauksista kuten impressionismista, kubismista, ekspressionismista ja abstraktista taiteesta.

Museolla on myös erikoiskokoelmia, kuten Amrita Sher-Gilin teokset, jotka ovat Intian ensimmäisen naispuolisen modernin taiteilijan näyttelyä. Kokoelmassa on myös teoksia tunnetuilta taiteilijoilta kuten Raja Ravi Varma, Abanindranath Tagore ja Nandalal Bose.

NGMA järjestää säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät erilaisia teemoja ja taidesuuntauksia. Museo järjestää myös luentoja, seminaareja ja työpajoja taiteesta kiinnostuneille ja tarjoaa taiteen opetusta kaikenikäisille.

Museon tarina

Modernin taiteen kansallinen galleria on ajan myötä kasvanut ja kehittynyt Intian tärkeimmäksi modernin taiteen instituutioksi. Museo on edistänyt paitsi taiteen arvostusta myös taiteilijoiden tunnustusta ja kasvua Intiassa.

NGMA on toiminut myös taiteen tutkimuskeskuksena ja työskennellyt yhteistyössä muiden kansallisten ja kansainvälisten taideorganisaatioiden kanssa. Museon tavoitteena on levittää tietoisuutta modernista taiteesta Intiassa ja maailmanlaajuisesti.

Modernin taiteen kansallinen galleria on tärkeä kulttuurikeskus ja nähtävyys Delhiin matkaaville taiteen ystäville. Museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Intian moderniin taiteeseen ja sen kehitykseen läpi vuosikymmenten.
Virtuaalikierros

Virtuaalikierros

Delhin taidemuseo, Modernin taiteen kansallinen galleria, tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua museon kokoelmiin myös virtuaalisesti. Virtuaalikierros tarjoaa mahdollisuuden kokea museon näyttelyt ja taideteokset ilman paikalle matkustamista. Kierroksella voi katsella huolellisesti valittuja taideteoksia ja lukuisia näyttelytiloja museon eri osastoilta. Virtuaalikierros on interaktiivinen ja käyttäjä voi zoomata taiteen yksityiskohtiin sekä saada lisätietoja taiteilijoista ja teoksista. Virtuaalikierroksen avulla museon kokoelmaan voi tutustua missä ja milloin tahansa.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Delhin taidemuseo järjestää erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja niin paikan päällä kuin verkkoympäristössäkin. Museon ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi taidenäyttelyitä, luentoja, työpajoja ja konsertteja. Tapahtumat tarjoavat kävijöilleen mahdollisuuden tutustua erilaisiin taiteen muotoihin ja tyyleihin sekä osallistua vuorovaikutteiseen toimintaan. Aktiviteetit, kuten maalauskurssit tai veistospajan, tarjoavat kävijöille mahdollisuuden oppia uutta ja kehittää omaa taiteellista osaamistaan. Delhin taidemuseo pyrkii tarjoamaan monipuolista ja innostavaa ohjelmaa eri-ikäisille ja eri taustaista kävijäkuntaa varten.

Opastus ja Koulutus

Opastus ja Koulutus

Delhin taidemuseo tarjoaa opastuksia ja koulutusohjelmia sekä yleisölle että oppilaitoksille. Museon ammattitaitoinen henkilökunta järjestää opastettuja kierroksia eri näyttelyihin, joissa kävijät saavat tietoa esillä olevista teoksista, taiteilijoista ja näyttelyn teemoista. Opastuksia on saatavilla sekä yleisölle että ryhmille, ja ne tarjoavat mahdollisuuden syventyä taiteeseen ja sen taustoihin. Koulutusohjelmat ja -työpajat on suunnattu erityisesti oppilaitoksille, ja niiden avulla opiskelijat saavat mahdollisuuden oppia ja tutustua taiteeseen interaktiivisella tavalla. Delhin taidemuseo pyrkii edistämään taidekasvatusta ja tarjoamaan laadukasta opetusta ja ohjausta taiteen eri osa-alueilla.

Museokauppa

Taidemuseon yhteydessä toimii laaja museokauppa, josta löytyy monipuolinen valikoima taideaiheisia tuotteita. Museokaupasta voi ostaa muun muassa taidekirjoja, julisteita, postikortteja, design-tuotteita sekä käsityöläisten valmistamia uniikkeja koruja ja asusteita. Lisäksi museokaupasta löytyy laaja valikoima taidemuseon näyttelyihin liittyviä tuotteita, kuten julisteita ja julisteiden kehyksiä. Museokaupan valikoima päivittyy säännöllisesti, ja sieltä voi tehdä löytöjä niin modernista taiteesta kiinnostuneille kuin taideharrastajillekin.

Kävijän Opas

Delhin taidemuseo tarjoaa kävijöilleen monipuolisen oppaan, joka auttaa tutustumaan museon esillä oleviin teoksiin ja taiteilijoihin. Kävijän opas sisältää kattavat kuvaukset museon teoksista, taiteilijaesittelyt sekä taustatietoa näyttelyiden aiheista ja konteksteista. Oppaan avulla kävijät voivat syventyä tarkemmin taiteen maailmaan ja saada lisätietoa taiteilijoiden taustoista ja tyylistä. Lisäksi opas sisältää museon kartan, joka auttaa suunnistamaan näyttelytiloissa.

Aukioloajat ja Liput

Delhin taidemuseo on avoinna kaikille kävijöille tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-17.00. Museo on suljettu maanantaisin sekä kaikkina kansallisina juhlapyhinä. Liput museoon voi ostaa paikan päältä tai etukäteen verkkosivujen kautta. Lipun hintaan sisältyy pääsy kaikkiin museon näyttelyihin ja tapahtumiin. Museossa järjestetään myös erilaisia opastettuja kierroksia sekä työpajoja, joista voi tiedustella tarkemmin museon verkkosivuilta tai paikan päältä.

Sijainti

Delhin taidemuseo sijaitsee Intian pääkaupungissa Delhissä. Museo sijaitsee lähellä Connaught Placea, joka on yksi Delhin keskeisistä kaupallisista ja liike-elämän keskuksista. Museoon on helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä, kuten metroilla ja busseilla. Lähimmät metroasemat ovat Mandi House ja Janpath, jotka ovat molemmat noin 10 minuutin kävelymatkan päässä museolta. Museon lähellä on myös pysäköintimahdollisuuksia niille, jotka saapuvat omalla autolla.


Kommentit

Taidemuseo, Modernin taiteen kansallinen galleria — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>