Historia ja tausta

Delhin Tibetin muistomuseo on perustettu vuonna 1979 ja se sijaitsee Delhin kaupungissa Intiassa. Museo on omistettu dokumentoimaan ja säilyttämään tärkeää tietoa Tiibetin historiasta, kulttuurista ja perinteistä. Museo on merkittävä osa Tiibetiläisen pakolaisten yhteisöä, joka asuu Delhin alueella.

Tiibetin ja Intian välillä on vahvat historialliset siteet, ja Delhin kaupungissa on merkittävä Tiibetiläinen pakolaisyhteisö. Museo on perustettu tarjoamaan paikallisen yhteisön jäsenille ja vierailijoille mahdollisuus oppia enemmän Tiibetin historiasta ja perinteistä sekä ymmärtää Tiibetin pakolaisongelman monimutkaisuutta.

Kokoelmat ja näyttelyt

Delhin Tibetin muistomuseon kokoelmat sisältävät laajan valikoiman esineitä, valokuvia, kirjoja ja muita artefakteja, jotka liittyvät Tiibetin historiaan ja kulttuuriin. Museossa on esillä esimerkiksi perinteisiä taideteoksia, tekstiilejä, koruja ja esineitä, jotka liittyvät tiibetiläiseen uskontoon ja uskomuksiin.

Museon näyttelyt tarjoavat vierailijoille kattavan katsauksen Tiibetin historiaan ja sen vaikutukseen nykypäivään. Näyttelyt kattavat aiheita kuten Tiibetin poliittinen tilanne, ihmisoikeuksien puolustaminen, Tiibetin pakolaiset Intiassa ja Tiibetin kulttuuriperinnön säilyttäminen. Lisäksi museolla on dokumentteja, elokuvia ja äänitteitä, jotka auttavat vierailijoita saamaan syvemmän käsityksen Tiibetin historiasta ja kulttuurista.

Museon tarina

Delhin Tibetin muistomuseo perustettiin tiibetiläisten pakolaisten ja heidän tukijoidensa aloitteesta. Museo on keskeinen osa Tiibetin pakolaisyhteisön pyrkimyksiä säilyttää ja jakaa Tiibetin kulttuuriperintöä Intiassa. Museon perustamisen tavoitteena oli myös lisätä tietoisuutta Tiibetin tilanteesta ja ihmisoikeusloukkauksista, joita Tiibetin kansa on kohdannut.

Museo on pyrkinyt edistämään dialogia ja keskustelua Tiibetin kulttuurin ja perinteen säilyttämisestä, sekä ihmisoikeuksien puolustamisesta. Se on myös tehnyt yhteistyötä muiden muistomuseoiden ja kulttuurilaitosten kanssa sekä järjestänyt erilaisia tapahtumia ja seminaareja, joilla on haluttu lisätä ymmärrystä Tiibetin historiasta ja kulttuurista.

Delhin Tibetin muistomuseo on tärkeä paikka kaikille, jotka haluavat oppia enemmän Tiibetin historiasta ja kulttuurista. Se tarjoaa mahdollisuuden kokea ja tutkia Tiibetin ainutlaatuista perintöä ja edistää ymmärrystä Tiibetin kansan kokemasta poliittisesta ja kulttuurisesta tilanteesta.

Virtuaalikierros

Tervetuloa tutustumaan Delhiin sijaitsevaan Tibetin muistomuseoon virtuaalikierroksen avulla! Museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Tiibetin historiaan, kulttuuriin ja perinteisiin ilman paikalle matkustamista. Virtuaalikierros vie sinut museon eri osastoihin, joissa voit ihailla näyttelyitä ja oppia lisää Tiibetistä. Voit liikkua museossa helposti ja nähdä kaikki nähtävyydet kotoa käsin, olit sitten millä tahansa laitteella.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Tibetin muistomuseo järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka tarjoavat mahdollisuuden syventyä Tiibetin kulttuuriin ja perinteisiin. Museossa järjestetään esimerkiksi luentoja, keskustelutilaisuuksia, työpajoja ja musiikkiesityksiä, joissa pääset kokemaan Tiibetin elävästi. Lisäksi museolla on vaihtuvia näyttelyitä ja erikoistapahtumia, jotka tarjoavat uusia näkökulmia Tiibetin historiaan ja nykypäivään. Tarkista museon verkkosivuilta ajankohtaiset tapahtumat ja aktiviteetit, ja tule mukaan nauttimaan kulttuurista.

Opastus ja Koulutus

Tibetin muistomuseo tarjoaa kattavia opastus- ja koulutuspalveluita, joiden avulla voit syventää tietämystäsi Tiibetin historiasta ja kulttuurista. Museossa on asiantunteva henkilökunta, joka opastaa ja kertoo mielenkiintoisia tarinoita museon näyttelyistä. Opastuksilla voit oppia esimerkiksi Tiibetin buddhalaisuudesta, taiteesta ja arkkitehtuurista. Lisäksi museolla järjestetään erilaisia koulutustilaisuuksia, joissa voit oppia esimerkiksi perinteisten tiibetiläisten käsitöiden tekemistä tai meditaatiota. Ota yhteyttä museoon ja kysy lisää opastus- ja koulutusmahdollisuuksista.

Tule ja liity mukaan virtuaalikierrokselle, tapahtumiin ja aktiviteetteihin sekä opi enemmän Tiibetistä Tibetin muistomuseossa!

Museokauppa

Museon vieressä sijaitsevasta museokaupasta voi ostaa monenlaisia ainutlaatuisia tibetiläisiä käsitöitä ja matkamuistoja. Kaupasta löytyy perinteisiä tibetiläisiä käsityötuotteita, kuten rukouslippuja, koruja, maalauksia, tekstiilejä ja keramiikkaa. Museokauppa on erinomainen paikka löytää uniikkeja ja autenttisia lahjoja tai muistoja Tibetistä. Lisäksi kaupasta voi ostaa kirjoja, joiden avulla voi tutustua tarkemmin tibetiläiseen kulttuuriin ja historiaan.

Kävijän Opas

Delhi paikkakunnan Tibetin muistomuseo tarjoaa kävijöilleen oppaan, joka voi auttaa heitä tutustumaan museon kokoelmiin ja näyttelyihin syvällisemmin. Oppaan avulla voi oppia enemmän tibetiläisestä historiasta, kulttuurista ja uskonnosta. Kävijät voivat varata oppaan aikaa etukäteen tai tiedustella mahdollisuutta opastukseen museon lipunmyynnistä. Oppaan avulla kävijät voivat saada paremman ymmärryksen museon tarjoamasta informaatiosta ja nauttia kokonaisvaltaisemmasta museokokemuksesta.

Aukioloajat ja Liput

Delhi paikkakunnan Tibetin muistomuseo on avoinna joka päivä klo 10.00–17.00. Museoon pääsee ostamalla pääsylipun, jonka hinta on aikuisilta 200 rupiaa ja lapsilta 100 rupiaa. Opiskelijoille, eläkeläisille ja ryhmille myönnetään alennettu lippuhinta 150 rupiaa. Lisäksi museossa järjestetään opastettuja kierroksia, joihin voi osallistua ostamalla erillisen opastetun kierroksen lipun hintaan 50 rupiaa. Museon lipunmyynti sulkeutuu tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Sijainti

Delhi paikkakunnan Tibetin muistomuseo sijaitsee keskeisellä paikalla Delhin kaupungin keskustassa. Museo sijaitsee New Delhin alueella, lähellä monet nähtävyyksiä, kuten Intian porttia ja Sansad Bhavan -rakennusta. Museolle on helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä, kuten metroilla tai busseilla. Lähimmät metroasemat ovat Patel Chowk ja Udyog Bhawan. Museon ympärillä on myös useita pysäköintialueita autoilijoille.


Kommentit

Tibetin muistomuseo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>