Historia ja Tausta

Shankar’s International Dolls Museum sijaitsee Delhin kaupungissa Intiassa. Museo perustettiin vuonna 1965 ja se sai nimensä kuuluisan sarjakuvataiteilijan K. Shankarin mukaan. Museon tarkoituksena on esitellä kansainvälisiä nukkeja ja nukkeperinteitä eri puolilta maailmaa.

Museon perusti yhdistys nimeltä Shankar’s International Dolls Museum Trust. Yhdistyksen tavoitteena oli luoda paikka, jossa Intian lapset ja aikuiset voisivat tutustua erilaisiin kulttuureihin ja perinteisiin nukkien kautta. Museosta on sittemmin tullut suosittu turistinähtävyys ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita eri maista.

Kokoelmat ja Näyttelyt

Shankar’s International Dolls Museumin kokoelma koostuu yli 6000 nukesta, jotka edustavat yli 85 eri maata. Museon nuket ovat valmistettu eri materiaaleista, kuten puusta, posliinista, kankaasta ja muovista. Jokainen nukke on käsintehty ja se kertoo tarinan oman kulttuurinsa tavasta pukeutua, tanssia ja elää.

Museossa on esillä erilaisia näyttelyitä, jotka esittelevät eri maiden nukkekokoelmia ja perinteitä. Jokainen näyttely on suunniteltu välittämään vieraille tietoa ja ymmärrystä eri kulttuureista. Lisäksi museossa pidetään myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja, joissa kävijät voivat oppia tekemään omia nukkeja ja tutkia erilaisia nukkien valmistustapoja.

Museon Tarina

Shankar’s International Dolls Museum syntyi ajatuksesta tarjota Intian lapsille mahdollisuus tutustua eri maiden kulttuureihin nukkien avulla. Museon perustaja K. Shankar oli itse kiinnostunut eri kulttuureista ja halusi jakaa tämän kiinnostuksensa myös muille. Hän keräsi nukkeja eri puolilta maailmaa ja lahjoitti ne museolle.

Museo avattiin vuonna 1965 ja se on tänä päivänä yksi Delhin suosituimmista nähtävyyksistä. Museon tavoitteena on edelleen tarjota vierailijoille ainutlaatuinen kokemus ja avata ikkuna eri kulttuureihin ja niiden nukkeperinteisiin. Museon kokoelmat ja näyttelyt ovat kasvaneet vuosien varrella ja ne tarjoavat runsaasti tietoa ja elämyksiä kaikenikäisille kävijöille.

Virtuaalikierros

Shankar’s International Dolls Museum sijaitsee Delhin sydämessä ja on yksi maailman suurimmista nukkemuseoista. Vaikka et voi vierailla paikan päällä, voit silti tutustua museoon virtuaalikierroksen avulla. Verkkosivuilla on tarjolla virtuaalikierros, jossa voit tutustua museon kokoelmiin ja nähdä erilaisia nukkeja eri maista ja kulttuureista. Virtuaalikierros antaa sinulle mahdollisuuden kokea museon ilmapiiri ja kauneus, vaikka et pääse paikan päälle henkilökohtaisesti.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Shankar’s International Dolls Museum järjestää erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Museon näyttelytiloissa järjestetään säännöllisesti teemallisia näyttelyitä, joissa esitellään eri maista peräisin olevia nukkeja ja niiden kulttuurista merkitystä. Museossa järjestetään myös työpajoja, joissa vierailijat voivat osallistua erilaisiin nukkeihin liittyviin aktiviteetteihin ja oppia uusia taitoja. Lisäksi museossa järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia, kuten nukkenäytöksiä ja esityksiä, joihin koko perhe voi osallistua.

Opastus ja Koulutus

Shankar’s International Dolls Museum tarjoaa vierailijoilleen opastettuja kierroksia, joiden aikana oppaat kertovat nukkien taustasta ja niiden kulttuurisesta merkityksestä. Opastetulla kierroksella voit oppia lisää eri maista ja kulttuureista sekä niiden nukketraditioista. Museon henkilökunta on erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä, ja he ovat valmiita vastaamaan kaikkiin vierailijoiden kysymyksiin.

Museossa järjestetään myös koulutusohjelmia ja retkiä koululaisille. Näiden ohjelmien tavoitteena on lisätä lasten tietämystä eri maista ja kulttuureista sekä edistää heidän kulttuurista monimuotoisuutta. Koululaisryhmät voivat osallistua erilaisiin interaktiivisiin aktiviteetteihin ja oppimiskokemuksiin, jotka liittyvät museon nukkeihin ja niiden alkuperään.

Museokauppa

Shankar’s International Dolls Museum sijaitsee Delhin sydämessä ja on yksi kaupungin suosituimmista turistinähtävyyksistä. Museolla on oma museokauppa, josta kävijät voivat ostaa muistoja ja lahjoja. Museokaupasta löytyy laaja valikoima erilaisia nukkeja eri maista ja kulttuureista. Ostettavissa on myös kirjoja ja muita tuotteita, jotka liittyvät museon näyttelyihin ja teemoihin. Museokauppa on erinomainen paikka ostosten tekemiseen ja lahjojen ostamiseen, joiden avulla voi muistella vierailua museossa.

Kävijän Opas

Shankar’s International Dolls Museum tarjoaa kävijöilleen opastettuja kierroksia museossa. Kierroksilla ammattitaitoiset oppaat johdattavat kävijät tutustumaan nukkien maailmaan ja tarinoihin niiden takana. Opastuksen aikana kävijät saavat tietoa nukkien historiasta, valmistustavoista ja kulttuurillisesta merkityksestä eri maissa. Kierroksen aikana kävijöillä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella oppaan kanssa. Opastetut kierrokset tekevät vierailusta museossa mielenkiintoisen ja antoisan kokemuksen kaikenikäisille kävijöille.

Aukioloajat ja Liput

Shankar’s International Dolls Museum on avoinna päivittäin klo 10.00-17.30. Museoon on pääsymaksu, ja liput voi ostaa museon lipunmyynnistä. Lipun hinta sisältää pääsyn kaikkiin museon näyttelyihin ja aktiviteetteihin. Museoon kannattaa saapua ajoissa, sillä paikka voi olla suosittu turistien keskuudessa ja lippujen saatavuus voi olla rajoitettua ruuhka-aikoina. Lapset pääsevät museoon aikuisen seurassa edullisemmalla hinnalla. Museo on myös esteetön ja tarjoaa palveluita liikuntarajoitteisille ja näkövammaisille kävijöilleen.

Sijainti

Shankar’s International Dolls Museum sijaitsee Nehru Memorial Museum & Library -kompleksissa Delhin Teen Murti House -alueella. Museon osoite on 4, Bahadur Shah Zafar Marg, New Delhi. Museoon on helppo saapua julkisilla kulkuneuvoilla, kuten metrolla tai bussilla. Lähistöllä on myös useita pysäköintipaikkoja niille, jotka saapuvat omalla autolla. Museo sijaitsee kaupungin keskustassa, joten se on helposti saavutettavissa mistä päin kaupunkia tahansa. Museon lähellä on myös useita muita nähtävyyksiä, joten kävijät voivat yhdistää museovierailun muihin kiinnostaviin kohteisiin Delhin alueella.


Kommentit

Shankar’s International Dolls Museum — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>