Nehru Children’s Museum – Kalkutan lastenmuseo

Historia ja tausta

Nehru Children’s Museum on yksi Kalkutan suosituimmista nähtävyyksistä, joka tarjoaa oppimisen ja viihtymisen mahdollisuuksia lapsille ja heidän perheilleen. Museo sijaitsee Kalkutan keskustassa ja se perustettiin vuonna 1972 ensimmäisen intialaisen pääministerin Jawaharlal Nehrunkin innoittamana.

Museo tarjoaa monipuolisen kokoelman lapsille suunnattuja näyttelyitä ja aktiviteetteja, jotka edistävät lasten luovuutta, oppimista ja ajattelua. Museon tavoitteena on tarjota lapsille hauska ja opettavainen ympäristö, jossa he voivat tutkia maailmaa leikkien ja oppien. Museo on palkittu useilla kansallisilla ja kansainvälisillä palkinnoilla ja se on tärkeä kulttuuriperintökohde Kalkutassa.

Kokoelmat ja näyttelyt

Nehru Children’s Museumin kokoelmiin kuuluu laaja valikoima lapsille suunnattuja esineitä ja artefakteja eri aikakausilta. Museon kokoelmiin kuuluvat lelut, vaatteet, kirjat, musiikki-instrumentit ja taide-esineet, jotka edustavat eri kulttuureita ja aikakausia. Museossa on myös useita vuorovaikutteisia näyttelyitä, kuten tiedenäyttelyitä, taidegalleria, teatteri ja työpaja-tiloja.

Museossa järjestetään myös säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, kuten työpajoja, opastettuja kierroksia, näytöksiä ja esityksiä. Tavoitteena on tarjota lapsille ainutlaatuisia kokemuksia ja oppimismahdollisuuksia eri taidemuodoista, tieteestä ja kulttuurista.

Museon tarina

Nehru Children’s Museumin tarina alkoi vuonna 1972, kun museo avattiin yleisölle ensimmäisen kerran. Museon perusti Kalkutan kaupunki yhteistyössä Jawaharlal Nehrunkin perinnön vaalimiseen keskittyvän Nehru Trustin kanssa. Museon suosio kasvoi nopeasti, ja se onkin yksi Kalkutan suosituimmista nähtävyyksistä, erityisesti lapsiperheiden keskuudessa.

Museo on kasvanut vuosien varrella ja kehittynyt vastaamaan yhä paremmin lasten tarpeita ja odotuksia. Vuonna 2005 museo laajensi tilojaan ja uudisti näyttelyitään tarjotakseen entistä mielenkiintoisempia ja opettavaisempia kokemuksia vierailijoilleen. Museo on yhä suosittu matkakohde ja se houkuttelee kävijöitä niin Intiasta kuin ulkomailtakin.


Virtuaalikierros

Voit kokea Nehru Children’s Museumin ainutlaatuisen ilmapiirin ja näyttelyt myös virtuaalisesti. Museon verkkosivuilla on saatavilla virtuaalikierros, joka vie sinut museon eri osastoihin. Voit tutustua näyttelyihin ja nähdä esimerkiksi perinteisiä käsitöitä, taidetta, tieteellisiä kokeita ja interaktiivisia näyttelyitä. Virtuaalikierros antaa sinulle mahdollisuuden tutustua museon tarjontaan etukäteen tai palata muistelemaan museossa kokemiasi hetkiä.

Tapahtumat ja Aktiviteetit

Nehru Children’s Museum järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja lapsille ja perheille. Museossa voi osallistua esimerkiksi työpajoihin, joissa voi kokeilla erilaisia kädentaitoja kuten maalausta, kollaasia tai keramiikkaa. Lisäksi museolla on usein interaktiivisia näyttelyitä, joissa lapsilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia tiede- tai luontoaiheisia kokeita ja tutustua uusimpaan teknologiaan. Tapahtumat ja aktiviteetit pyritään suunnittelemaan niin, että ne sopivat eri-ikäisille lapsille ja herättävät uteliaisuutta sekä innostavat oppimaan uutta. Museon verkkosivuilta löytyy tietoa tulevista tapahtumista sekä ohjeet ilmoittautumiseen.

Opastus ja Koulutus

Nehru Children’s Museum tarjoaa myös opastuspalveluita ja koulutusta lapsille. Museossa työskentelee ammattitaitoinen henkilökunta, joka voi tarvittaessa opastaa kävijät näyttelyiden ääreen ja kertoa lisää museon tarjonnasta. Opastettu kierros voi olla erinomainen tapa syventyä museon teemoihin ja oppia uutta. Lisäksi museolla on erilaisia koulutusohjelmia, joissa opettajille ja oppilaille tarjotaan mahdollisuus tutustua museon näyttelyihin ja osallistua opettajien järjestämiin työpajoihin. Koulutusohjelmat pyrkivät tukemaan lasten oppimista ja antamaan heille uusia kokemuksia kulttuurin ja tiedon maailmassa.

Museokauppa

Nehru Children’s Museumin museokauppa tarjoaa laajan valikoiman lapsille suunnattuja tuotteita. Sieltä löydät muun muassa pelejä, leluja, kirjoja ja vaatteita. Museokaupasta voi myös ostaa muistoja mukaan, kuten avaimenperiä, magneetteja ja julisteita. Museokauppa on täynnä värikkäitä ja mielenkiintoisia tavaroita, jotka innostavat lapsia oppimaan ja kehittämään luovuuttaan.

Kävijän Opas

Nehru Children’s Museumin kävijän oppaassa on tärkeää tietoa museosta ja sen näyttelyistä. Oppaan avulla voit tutustua museon historiaan ja saada yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, mitä voit odottaa vierailultasi. Opas sisältää myös kartan, jossa näytetään museon eri alueet ja näyttelyt. Kävijän oppaasta löydät myös vinkkejä siitä, miten voit maksimoida vierailusi ja miten voit osallistua erilaisiin aktiviteetteihin museossa.

Aukioloajat ja Liput

Nehru Children’s Museum on avoinna joka päivä kello 10.00-17.30. Museossa on useita eri näyttelyitä ja aktiviteetteja, joten vierailun kesto voi vaihdella. Lipun hinta aikuisille on 10 euroa ja lapsille 5 euroa. Alle 3-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi museumiin. Liput voi ostaa museon verkkosivuilta etukäteen tai suoraan museon lipunmyynnistä.

Sijainti

Nehru Children’s Museum sijaitsee Kalkutan kaupungissa Intiassa. Museo on keskeisellä paikalla, lähellä useita muita suosittuja nähtävyyksiä ja kauppoja. Museoon on helppo päästä julkisilla kulkuneuvoilla, ja lähistöllä on myös pysäköintimahdollisuuksia niille, jotka saapuvat omalla autolla. Museon osoite on Nehru Park Road, Kalkutta. Jos tarvitset tarkempaa ohjeistusta museolle saapumisesta, voit ottaa yhteyttä museon asiakaspalveluun.


Kommentit

Nehru Children’s Museum — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>